Volgende week donderdag 12 oktober organiseert de Clubraad weer een forumavond. De avond staat in het teken van het technische beleid en dus zullen technisch directeur Hans Smulders en trainer Stijn Vreven acte de presence geven om antwoord te geven op alles wat er bij de NAC supporter leeft op technisch gebied.
De onderwerpen waarover je de heren aan de tand zou kunnen voelen zijn bij ons NAC nooit schaars. Te denken valt natuurlijk aan alles rondom de deal met onze overzeese satellietclub; de lange termijnvisie op de deal, het spanningsveld met de eigen identiteit, de inmenging van bovenaf, het uit handen geven van de scouting, etcetera, maar ook het geklungel met de doelmannen aan het begin van het seizoen of waarom Stijn Vreven toch zo geheimzinnig de deuren voor pottenkijkers sluit daags voor een wedstrijd. En ga zo maar door.
Hoe ziet de avond er uit? Geert van Poppel, de nieuwe voorzitter van de Clubraad, opent met een toelichting op de werkzaamheden en de doelstellingen van de CR. Hierna zullen Smulders en Vreven een presentatie geven. Tot slot kunnen supporters in zogenaamde rondetafelgesprekken in gesprek met beide heren.
Mede hierdoor kent de technische klankbordavond geen vrije inloop. Gevraagd wordt om je uiterlijk dinsdag 10 oktober aan te melden via info@clubraadnac.nl. Deze invulling van de forumavond viel erg in de smaak bij de deelnemers vorig jaar.
Dus.. heb je een vraag, wil je de mannen wat melden of gewoon meeluisteren wat ze allemaal te vertellen hebben meld je dan gauw aan.
De Cordial opent de deuren om 7 uur. Het programma begint om half 8.
13 comments on “12 oktober: technische klankbordavond met Smulders en Vreven”
ennaajseejer
Weet niet of dit voor Vreven ook geldt, maar Piet de Visser is helemaal klaar met de Nederlandse trainers:
https://nos.nl/artikel/2195954-clubtrainers-helpen-het-nederlandse-voetbal-naar-de-sodemieter.html
"Zodra Nederlandse spelers in het buitenland gaan spelen, beginnen ze te klagen dat ze zo hard moeten trainen. In Nederland zijn spelers vaak om een uur of twee vrij, dan hebben ze een training gehad en dan ook nog vaak een tactische groepstraining. Ze worden gepamperd en in allerlei wetmatigheden gepropt."
Misschien is de pijp daarom na 60 minuten steeds leeg?
Charpie
Nee, dat geldt natuurlijk niet voor Stijn Vreven, want dat is geen Nederlandse trainer ):)
Verder vind ik het een rare, suggestieve reactie; Iemand beweert iets, je weet niet of het voor onze trainer ook geldt, maar je verbindt er wel een conclusie aan…
Ben jij op de hoogte van trainingsintensiviteit, belastbaarheid van spelers, duur van de trainingen, periodisering etc etc bij Nac en wat er zich verder allemaal afspeelt op Zunderello?
Vast niet. Heb je zelf wel eens op niveau aan sport gedaan?
Onze spelers zien er, in tegenstelling tot wat jaren geleden, fit en afgetraind uit. Het is onzinnig om te beweren dat conditiegebrek ten grondslag ligt aan het feit dat na 60 min. de vermoeidheid toeslaat,
terwijl iedereen kan zien dat in sommige wedstrijden de manier van spelen ( afjagen, doordekken, gaten trekken ) daar debet aan is.
Het is gewoon onmogelijk om 90 min. te jagen. Misschien wil deze groep soms te graag. Bij volwassen spel hoort doseren en met dat leerproces is Vreven hard bezig.
Heeft niks te maken met luiheid bij spelers en trainer. Als je dat denkt, snap je niets van het huidige NAC.
ennaajseejer
1 het gaat om Nederlandse Club-trainers, daar valt Vreven dus ook onder.
2 Hoe kan het dan dat bv Duitse en Franse clubs (en nationale elftallen) wél 2 helften gas kunnen geven? Daar zit toch degelijk verschil in met Nederlandse clubs en het Nederlands elftal.
Charpie
Waar baseer je dat op? Slag in de lucht.
Zou het niet gewoon zo zijn dat buitenlandse clubs, waar de competitie op een hoger niveau staat, slimmere spelers herbergen, die beter doseren en meer de bal het werk laten doen?
Veel fouten maken betekent veel balverlies en dus heel veel energie nodig om de bal te heroveren.
Is zeker ook toeval dat veel Nederlandse trainers op hoog niveau bij buitenlandse clubs werken? Terwijl ze uit een luie en gemakzuchtige cultuur komen en conditie niet belangrijk vinden? Kom op zeg!
Of ligt het aan Vreven en de rest van de technische staf? Bij NAC heeft nota bene iedere speler een persoonlijke conditietrainer, die maatwerk levert.
Tuur
@ Eeennnaasjjjjeerr
Was bij Ado ook de pijp leeg? Of bij sparta? O nee alleen bij NAC met een Belgische softie als trainer, Engelse trainingschema`s en nauwelijks een Nederlander in de basisselectie…
Goede theorie man!…. en het nog verdedigen ook…
Zou het niet zijn omdat NAC de op 1 na jongste selectie heeft van Europa en zeker thuis er volle bak ingaat…
Charpie
@ Tuur,
Amen.
Dat argument had ik nog niet eens gebruikt.
Don Leon
Goeie discussie voor een poll!
Beatrix92
@Tuur
Kan kloppen, maar ook afgelopen jaar in de Juup was het conditioneel ook niet best. Doseren is nog een puntje, maar ik vind ons cluppie echt conditioneel onder de maat. En dat met 33 fysiek trainers
Charpie
Niet mee eens Beatrix; noem trouwens eens man en paard.
De kilometervreters in de selectie ( Korte, Ambrose) mogen ook best op zijn na zo`n minuut of 70; dat is inherent aan hun spel.
Dan heb je nóg explosievere spelers als Angelino en Fernanades en in mindere mate Garcia. Die kunnen vlammen, maar ook geen 90 min.
Je kunt van sprinters geen dravers maken. Vergelijk het met katten en wolven. Totaal verschillend. Totaal andere spieropbouw.
M.a.w iedere speler heeft een ander soort conditie. Veel te kort door de bocht als je stelt dat het elftal geen conditie heeft.
En ja, het blijven jonge honden/ katten. Inhoud komt pas met de jaren. Kijk naar wielrenners….
Tuur
Als je 3 goals maakt (en dat had gemoeten) hoor je er niemand over.
Charpie
Als je er eén maakt heb je al relatieve rust !
GB
Het is off-topic maar Piet de opper scout heeft wel een punt. Nederlandse spelers hebben vaak als ze naar t buitenland gaan moeite fysiek mee te komen. Daarnaast een hoge blessure gevoeligheid. Het is deels maatschappelijk en mentaal, poldermodel praten praten niet poetsen. Je ziet ook bij andere sporten NL`ers vaak onder druk tegenvallen of overklast worden op doorzettingsvermogen. Het andere deel is ook niet zozeer vaker trainer als we de juiste intensiteit en naast veldtrainen die vaardigheden versterken die spelers verder brengen, maar en dat is belangrijk trainen op waar je als team zwakker bent. En bij nac is dat met die jonkies kracht en uithoudingsvermogen. Daar moeten ze aan werken.
ennaajseejer
Huub Stevens vindt trouwens hetzelfde, het is een algemeen Nederlands probleem.
https://nos.nl/artikel/2196655-in-nederland-wordt-te-weinig-en-te-licht-getraind.html